TOP

Sneak peak grootste schoenenafdeling ter wereld

Het Britse warenhuis Selfridges opent op 23 september 2010 de nieuwe schoenenafdeling en claimt dat deze 'Shoe Galleries' de grootste schoenenafdeling ter wereld is.

“Selfridges was altijd al sterk in de verkoop van schoenen. We zagen een kans om verder te groeien door de beste plek voor schoenen in de wereld te creëeren,” vertelt Anne Pitcher, inkoopdirecteur van het warenhuis.

Twee jaar lang is het warenhuis bezig geweest met de verbouwing van de schoenenafdeling, die nu 3.200 vierkante meter telt.  Er zullen 4000 paar schoenen van 120 verschillende merken ondergebracht worden op de vernieuwde afdeling. De merken variëren van River Island en Topshop tot designcollecties van Balenciaga en Chanel. De officiële opening van de nieuwe schoenenafdeling is op 23 september 2010.

Miniboektieks
In de vernieuwde Shoe Galleries zijn zes speciaal ontworpen salons en elf miniboetieks te vinden die de stijl van het merk representeren. Zo is het boetiekje van Louboutin afgeleid van het Parijse huis van de schoenenontwerper en ook de Chanel boetiek is gebaseerd op het appartement van Coco Chanel.

Goedkoop of luxe
“De Shoe Galleries wordt een spannende, nieuwe manier om schoenen te kopen in één grote ruimte,” zegt Sebastian Manes, directeur van de accessoires bij Selfridges. “De nieuwe afdeling past perfect bij de essentie van Selfridges, een winkel waar iedereen iets bijzonders vindt, of het nu goedkoop of juiste luxe is.”