TOP

Skechers breidt samenwerking met animatieserie One Piece uit naar Europa

Na een succesvolle lancering in Azië, komt Skechers X One Piece nu ook naar Europa. Het comfortschoenenmerk is voor de collectie een samenwerking aangegaan met de populaire animatieserie van Toei Animation.

Skechers lanceerde begin dit jaar een collectie in samenwerking met de populaire animatieserie One Piece van Toei Animation. Door het grote succes werd een introductie in Amerika en Canada al aangekondigd en nu komt de collectie begin juli 2018 ook naar Europa. Voor Skechers X One Piece zijn kleurrijke ontwerpen gemaakt voor de bekende Skechers D’Lites, één van de originele ontwerpen van de schoenenfabrikant. Aan elke kleur is een eigen One Piece-figuur gekoppeld. De schoenen zijn vanaf begin juli 2018 verkrijgbaar in monobrandstoes van Skechers en geselecteerde winkels.

“De combinatie van de iconische langlopende animatieserie One Piece met één van onze bekendste oorspronkelijke modellen sloeg aan bij onze consumenten in Zuid-Korea en China, de afgelopen jaren een belangrijke motor achter trends,” vertelt Michael Greenberg, directeur van Skechers, in een persbericht. “De ontwikkelingen in de mode gaan tegenwoordig razendsnel; terwijl influencers over de hele wereld de Skechers D’lites en de stoere sneakertrend volop omarmden, zagen we dat lifestylemagazines – van Hypebae, Hypebeast en GQ tot High Snobiety – aandacht begonnen te besteden aan de Skechers X One Piece collectie als musthave mode-item.”

One Piece

One Piece van Eiichiro Oda is de best verkopende manga in de geschiedenis, met meer dan 430 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Sinds 1997 worden er ook animatieseries van de boeken gemaakt, waarva inmiddels meer dan 830 afleveringen en 15 films zijn verschenen.