TOP

Sioux gaat Benelux rechtstreeks bedienen

Sioux Shoes neemt de verkoop in eigen hand en zal vanaf 1 augustus de dealers in de Benelux rechtstreeks bedienen. De Duitse mocassinspecialist doet dat met Tom Konings als agent en een nieuwe showroom in Cast.

Sioux gaat de Benelux vanaf het inkoopseizoen zomer 2022 rechtstreeks bedienen. De Duitse schoenenleverancier werkte eerder samen met de Hooijer Groep, maar heeft de samenwerking beëindigd om ‘in de toekomst dichter bij zijn klanten in de belangrijke en groeiende Benelux-markt te staan’, aldus een persbericht. Vertegenwoordiger Tom Konings blijft het gezicht van Sioux; hij heeft per 1 juli 2021 de overstap gemaakt van de Hooijer Groep naar Sioux Schuhe Gmbh.

Verwachtingen

Lewin Berner, de CEO van Sioux, verwacht veel van de herstructurering in de Benelux.  “We zijn blij dat Tom Konings bij ons in dienst komt. Op deze manier zorgen we dat er voor onze handelspartners in de toekomst een competente schoenenspecialist ter plaatse beschikbaar staat, die ons persoonlijk en als fabrikant zeer goed kent.”

Ook Tom Konings kijkt ernaar uit om de nieuwe lente-zomercollectie 2022 in de nieuwe Sioux-showroom in Cast (458/geel op de tweede verdieping), te presenteren. “Omdat wij rechtstreeks, maar ook met inkoopverenigingen samenwerken, kunnen wij goede afspraken met de winkelier maken. Zij hebben een grote keuze op het gebied van nabestellingen via B2B. Hiermee zijn snelle en tijdige leveringen gewaarborgd.”

Sioux

Sioux werd in 1954 opgericht in Walheim (Baden-Württemberg, Duitsland). Het bedrijf produceert jaarlijks zo’n 650.000 paar mannen- en vrouwenschoenen, die voornamelijk in Centraal-Europa worden verkocht, maar ook in meer dan 25 landen wereldwijd. Er werken ongeveer zeventig mensen.

Beeld: Sioux