TOP

Shoes & News van start met un Camino de Rosas

Shoes & News heeft de collectie uitgebreid met Un Camino de Rosas. Het nieuwe, Spaanse merk brengt sandalen en muiltjes die volgens de agentuur gemaakt zijn om heel prettig op te lopen.

Un Camino de Rosas is een Spaanse uitdrukking die zich laat vertalen als ‘alsof je op rozen loopt’. Als schoenenmerk betekent dit dat de sandalen en muiltjes van Un Camino de Rosas lekker lopen dankzij de pasvorm, soepele zooltjes en de verfijnde afwerking.

De uppers zijn van natuurlijk gelooid leer in aansprekende kleurcombinaties. Zolen zijn soepel door het gebruik van kurk terwijl de hakken en de met metallic afgewerkte zooltjes voor een elegante touch zorgen. In de collectie van Un Camino de Rosas zijn diverse eyecatchers te vinden, zoals artikelen met strass of studs of een voetbed met inspirerende prints.

Milieu

Un Camino de Rosas maakt de collecties met oog voor het milieu en combineert Spaans ontwerp met innovatieve productieprocessen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ze gebruiken water gedragen lijmen in hun productieprocessen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en looizuren die van nature in planten voorkomen. De meeste componenten in Un Camino de Rosas’ artikelen worden uit bomen gehaald zonder ze te kappen. Zo komt kurk van de schors van de kurkeik en nieuw rubber van de Picus-boom, zodat schoenen allemaal natuurlijk zijn gefabriceerd zonder schade toe te brengen aan de bossen.

Beeld: Un Camino de Rosas