TOP

Shaquille O’Neal krijgt Blackstone-schoenen in maat 57

Het Nederlandse schoenenmerk Blackstone heeft speciaal voor de Amerikaanse oud-basketballer Shaquille O’Neal een paar schoenen in maat 57 gemaakt.

Vrijdag 20 december 2013 overhandigde Dick de Bruijn, directeur van Blackstone, het paar schoenen aan Shaquille O’Neal tijdens de basketballwedstrijd Atalanta Hawks – Washington Wizards in Atlanta.

Speciale leest
Dick de Bruijn vertelt aan Schoenvisie: “Onze distributeur in de Verenigde Staten verkoopt al jaren onze collectie aan Friedman Shoes in Atlanta. De schoenenwinkel heeft veel basketballers als klant. Shaquille O’Neal is sinds z’n zestiende een vaste klant. Hij heeft al twintig paar Blackstone-schoenen. Wij hebben voor hem een speciale leest in maat 57 laten maken. Als hij een nieuw model wil hebben, bestelt hij die via Friedman Shoes.”

2.16 cm
De Bruijn vloog naar Atlanta om Shaquille O’Neal persoonlijk het nieuwe paar schoenen te overhandigen. “Het was niet zeker of hij zou komen opdagen. Maar toen hij binnenkwam, wist ik niet wat ik zag: hij is 2.16 m!”

Een legende
“Ik heb hem een kwartiertje gesproken. Hij zei: ‘If you’ll keep making them, I’ll keep buying them!’ In de Verenigde Staten is hij echt een legende. Op Twitter heeft hij 8 miljoen volgers. Wereldwijd is hij qua populariteit de 97e Twitteraar”, aldus de directeur van Blackstone.

Grote matencollectie
Blackstone produceert bepaalde modellen in een speciale maatserie van maat 47 tot maat 50. Deze grote matencollectie wordt vooral door gespecialiseerde schoenenretailers in Europa en de Verenigde Staten ingekocht.