TOP

Shabbies Amsterdam & Fred de la Bretoniere introduceren eerste vegan collectie!

Bij de merken Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere begrijpen ze het belang van duurzaam ondernemen. Voor het lente-zomerseizoen 2021 introduceren Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere hun eerste vegan collectie.

Bij Fred de la Bretoniere bevat de collectie stijlen gemaakt van rubber en gedroogd blad. In de vegan collectie van Shabbies Amsterdam zijn ontwerpen opgenomen, gemaakt van ananas, kurk en rubber. Vooral het produceren van schoenen gemaakt van ananas is vernieuwend.

De toplaag wordt gemaakt van de vezels van ananas bladeren. De bladeren zijn een bijproduct van de ananas oogst. Er is dus geen extra land, water of pesticiden nodig voor de productie van deze ‘leersoort’. Het materiaal is natuurlijk, sterk, duurzaam, licht en ademend. De gehele vegan collectie van beide merken is nu te zien in de showroom in Waalwijk.

Bij de merken Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere begrijpen ze het belang van duurzaam ondernemen. Het bedrijf streeft naar een groenere en duurzamere toekomst voor mens en milieu door het verbeteren van bestaande processen en door verantwoorde keuzes te maken. Ze gaan stap voor stap te werk waarbij ieder proces zorgvuldig onder de loep wordt genomen. Van de manier waarop het leer wordt gelooid tot aan zendingen naar de retailers. Eerder dit jaar heeft ieder merk een extra content pagina toegevoegd aan de websites om consument ėn inkoper te infomeren over de activiteiten rondom duurzaam ondernemen.

Ga naar www.freddelabretoniere.com/nl/sustainability en www.shabbiesamsterdam.com/nl/duurzaamheid voor meer info.