TOP

Septembereditie Lineapelle vervangen door nieuw tweedaags event

De septembereditie van leer- en materialenbeurs Lineapelle gaat niet door. De beursorganisatie organiseert in plaats daarvan een nieuw event op 22 en 23 september, gelijktijdig met de Micam en Mipel.

Het ‘smart event’ heet A new point of view en vindt plaats op 22 en 23 september 2020 in het Fieramilano Rho-complex in Milaan, iets eerder dan de Lineapelle gepland stond (van 23 tot en met 25 september 2020, red.). De stap is een reactie op de sociaaleconomische instabiliteit veroorzaakt door covid-19, stelt de beursorganisatie in een verklaring op de website.

Vijf vakbeurzen verenigd

A new point of view valt samen met de vakbeurzen Micam (schoenen), Mipel (tassen), The One (prêt-à-porter, een onderdeel van de Milan Fashion Week) en Homi Fashion & Jewels (lifestyle), die ook in de Fieramilano Rho worden georganiseerd. De vijf vakbeurzen verenigen zich om de ‘levendigheid’ van de industrie te benadrukken. “De Italiaanse modebranche is hard geraakt door de crisis, maar committeert zich met hernieuwde kracht en creativiteit aan het verduurzamen en innoveren van de keten”, aldus de organisatie.

Lees ook: Septembereditie Micam gaat door op de geplande datum

Vaste stands en gereguleerde looproutes

Lineapelle loopt een seizoen voor op de Micam en Mipel. De beurs richt zich op de leer- en materiaalinkoop voor winter 2021-2022, plus carry-overs voor zomer 2021. Bedrijven exposeren in het nieuwe format in uniforme stands. Bezoekersstromen worden gereguleerd om ‘elke vorm van samenkomst te voorkomen’. Alle door de overheid voorgeschreven veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Naast de organisatie van A new point of view werkt Lineapelle aan de lancering van The 365 Showroom, een digitaal platform waar exposanten hun collecties het hele jaar door kunnen tonen.

De volgende editie van Lineapelle vindt plaats van 24 tot en met 26 februari 2021 in de Fieramilano Rho te Milaan.