TOP

September-editie schoenenbeurs Micam trekt 42.329 bezoekers

Micam ShoeEvent, die van zondag 19 tot woensdag 22 september in Milaan plaats vond, heeft in totaal 42,329 bezoekers getrokken. Dat is 6,2 procent meer dan tijdens de september-editie in 2009.

Volgens ANCI-president Vito Artioli kwamen er deze keer meer bezoekers dan de Italiaanse beursorganisatie had verwacht. In vergelijking met de beurs in september vorig jaar steeg het aantal buitenlandse bezoekers met 2,2 procent, tot 21.103. Het aantal Italianen dat de schoenenbeurs bezocht nam 10,5 procent toe, tot 21.226.

Nederlanders
Veel Nederlandse exposanten waren tevreden over het beursbezoek en de geschreven orders, hoewel de meesten minder Nederlandse inkopers zagen.

Vito Artioli: “Het was een goed ¬†besluit om de beurs op zondag te openen, daarmee helpen we de Italiaanse inkopers. Het aantal Italiaanse bezoekers op de eerste beursdag lag nu beduidend hoger in vergelijking met de openingsdag vorig jaar september.”

Positieve trend
“De afgelopen twee jaar hebben de schoenenproducenten grote offers moeten brengen, nu zijn ze zelf de drijvende kracht achter het herstel. Na een lange tijd was de stemming op de beurs voor het eerst weer erg positief en er werden omvangrijke orders geschreven. De positieve trend in het bedrijfsleven is gelijkmatig over alle bedrijven verdeeld. Ik denk dat het een signaal van herstel is, dat is ook te zien in de statistieken van de sector en wordt bevestigd door deze editie van Micam. Dat is voor iedereen een goed teken.” zei de ANCI-president.

Tijdens de persconferentie bedankte Vito Artioli vertrekkend Micam-directeur Fabrizio Poletti. De leiding van de beurs wordt overgedragen aan ANCI-directeur Fabio Aromatici. Hij werkt samen met de organisatorisch manager Paolo Borghini, die al vele jaren betrokken is bij de organisatie van Micam.