TOP

Sengers Schoenen failliet verklaard

De twee filialen van Sengers Schoenen in Wijchen en Nijmegen zijn failliet verklaard. Twaalf medewerkers zijn op straat gezet.

Sengers Schoenen is failliet verklaard, dat weet De Gelderlander te melden. Het bedrijf – dat al bijna honderd jaar bestond – had één filiaal in Wijchen en één in Nijmegen en verkocht merken als Shabbies, Van Bommel en Calvin Klein. Beide winkels zijn gesloten en ook de website ligt eruit. Hierop staat ‘Niet mogelijk bestellingen te plaatsen. Wegens omstandigheden is het niet mogelijk om producten te bestellen.’ De twaalf medewerkers zijn op straat gezet.

De winkel in Nijmegen liep volgens curator Hans Mulder moeizaam, maar het filiaal in Wijchen heeft altijd redelijk gedraaid. “Ik krijg overal signalen dat Sengers hier een goede naam heeft. We gaan dan ook alles op alles zetten om in Wijchen een doorstart te realiseren.” Ook op social media spreken veel klanten hun teleurstelling uit.

Concurrentie internet

In 2013 won Sengers Schoenen nog de Wijchense ondernemersprijs voor het combineren van de fysieke winkel met de webshop, maar ondertussen is dat ook deels de oorzaak van de ondergang geworden. “Ze zijn vroeg begonnen met een website naast de winkel”, verklaart Mulder. “Maar in die tijd kostte dat nog erg veel geld. Die kostenpost is daardoor altijd hoog gebleven.” Het bouwen en onderhouden van een webshop kost deze tijd een stuk minder.