TOP

Schoenmode Mantel in Doorn sluit na 33 jaar de deuren

Schoenmode Mantel sluit eind dit jaar definitief de deuren van de winkel in Doorn. Na 33 jaar zijn eigenaren Ed en Jolanda Mantel toe aan een nieuwe stap.

De sluiting van Schoenmode Mantel komt niet als een verrassing. Eigenaren Ed en Jolanda Mantel namen de beslissing al voor de coronacrisis; in de zomer van 2019 boden ze hun woonwinkelpand aan de Doornse Kampweg te koop aan. Nu het pand is verkocht, kunnen ze vooruitkijken. “Na 33 jaar is het voor ons tijd om een nieuwe stap te zetten. We zijn blij dat ons pand definitief is verkocht, maar dit blije moment heeft ook een keerpunt. Want wij zijn ons ervan bewust dat wij na vele jaren afscheid moeten gaan nemen van onze vaste, trouwe klanten. En dat is verdrietig. Wij hopen dan ook iedereen deze weken nog te mogen ontmoeten”, zo schrijven de retailers op hun website.

Jaren omgevlogen

Schoenmode Mantel is sinds 1 september 1987 te vinden aan de Kampweg in Doorn, al was het eerst in een kleiner pand aan de overkant van de straat. Ed en Jolanda waren net getrouwd toen ze de winkel openden en hebben sindsdien een generatie klanten voorbij zien komen op de winkelvloer. “33 jaar is een lange tijd”, zegt Jolanda tegen Nieuwsblad De Kaap. “Toch zijn de jaren omgevlogen. Maar nu de kinderen bijna de deur uit zijn, is het tijd voor de volgende fase.” Wat de ondernemers hierna gaan doen, is niet bekend.

Een gemis voor het dorp

Hoewel het echtpaar Mantel vooruit kijkt, vertrekken ze toch met pijn in het hart. Ook omdat er geen nieuwe schoenenwinkel in het pand zal komen. Een gemis voor het dorp, vinden ze, aangezien de schoenenzaak een belangrijke sociale functie had. “Mensen liepen gewoon binnen voor een praatje of een kopje koffie. Vaak namen klanten stapels dozen mee voor hun vader of moeder om thuis te passen.”