TOP

Schoenenwinkels plussen in september

In september hebben schoenenwinkels een omzetplus genoteerd van 4,2 procent. Kledingwinkels deden het ook goed, zij hebben in september 4,5 procent meer omgezet dan dezelfde periode vorig jaar.

Schoenenwinkeliers hebben in september 2019 een omzetplus neergezet van 4,2 procent ten opzichte van september 2018. Kledingwinkels zetten 4,5 procent meer om, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In augustus kwamen mode- en schoenenretailers nog op een resultaat van respectievelijk -4,8 procent en -5,9 procent uit.

Totale detailhandel

De totale detailhandel (zowel food als non-food) realiseerde 4,6 procent meer omzet. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. Deze cijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in september. Zowel de winkels in food (+1,1 procent) als non-food (+4,4 procent) noteerden een omzetstijging.

Online

De online omzet blijft nog steeds groeien en pluste met 21,8 procent. Webwinkels zetten in september 17,1 procent meer om en multichannel retailers zagen hun online omzet met 29,1 procent toenemen.