TOP

Schoenenondernemer Kees Greve (71) overleden [in memoriam]

Op donderdag 7 mei 2015 is Kees Greve overleden. Hij heeft in het bestuur gezeten van schoenfabriek Greve en is medeoprichter van Cast. “Hij heeft veel betekend voor de schoenindustrie”, vertelt zijn zoon Hein.

Schoenenondernemer Kees Greve is op donderdag 7 mei 2015 op 71-jarige leeftijd overleden. Kees groeide op in de schoenfabriek van zijn familie: Greve. Hier is waar zijn passie voor schoenen begon en waar hij het hele vak heeft doorlopen. Hij is erin gerold maar heeft in het begin in veel fabrieken gewerkt en heeft zo het vak ook daadwerkelijk geleerd. Kees deed excursies in de fabrieken, hield demonstraties voor de winkels en zat in verschillende besturen.

Bestuur schoenfabriek Greve

Samen met zijn broer Wim Greve, heeft Kees in het bestuur gezeten van schoenfabriek Greve. “Wat een heel groot punt is geweest is het televisieprogramma Brandpunt in de Markt”, vertelt zoon Hein. “Hier is mijn vader op televisie gekomen en na de uitzending kregen we postzakken vol met schoenen voor de reparatie. Toen moesten we verplicht gaan uitbreiden met het bedrijf.” Ook heeft Kees meerdere malen “vol trots” op het defilé gestaan voor Koningin Juliana en is Greve sinds 1998 hofleverancier.

Oprichting Cast

Kees zat ook in een comité met verschillende schoenenondernemers. Hiervan uit is het idee van een gezamenlijk schoenencentrum ontstaan dat Kees samen met Soeterboek heeft opgericht: Cast in Nieuwegein. Kees heeft hierna nog een tijd in het bestuur van Cast gezeten. Hein: “Hij heeft veel betekend voor de schoenindustrie.”

Overlijden

In 1998 heeft Kees afscheid genomen van schoenfabriek Greve. “Maar toen ik mijn bedrijf The Shoemakers oprichtte vond hij het toch heerlijk om tot het einde toe met mij over schoenen te praten”, vertelt Hein. “Het blijft een enorme schoenenman in hart en nieren.” Een aantal jaar geleden werd kanker geconstateerd in het lichaam van Kees waaraan hij op 7 mei is overleden. “Het was een enorme vechter en een man die altijd positief was. Zelfs tijdens zijn strijd tegen de ziekte was zijn humor en vechtlust enorm.”