TOP

Schoenenmuseum Waalwijk moet in 2021 open zijn

Het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk moet in 2021 haar deuren openen. Het bureau Tinker Imagineers heeft de eerste schets voor het schoenenmuseum gemaakt en de gemeenteraad van Waalwijk gaf donderdag 12 oktober 2018 akkoord voor het museum.

De grote geschiedenis van de Langstraat is -als alles volgens plan verloopt- over drie jaar te beleven in het nieuwe schoenenmuseum van Waalwijk. Het Brabants Dagblad sprak met het bureau dat het nieuwe museum ontwikkelt. “We hebben ons laten verrassen door de schoenhistorie van De Langstraat”, legt Stan Boshouwers van Tinker Imagineers uit aan het Brabants Dablad: “Dat zal straks bij de toekomstige bezoekers ook moeten.”

Voor het museum worden levensverhalen van echte personen gebruikt. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de werkplaats, er zijn instrumenten te zien en het bureau maakt gebruik van grafische middelen, animaties, films, interacties, geluid en video-mapping.

Het museum kost 9,9 miljoen euro, en als alles volgens plan verloopt opent het in 2021. Donderdag 12 oktober 2018 werd er in de gemeenteraad van Waalwijk gestemd over het museum en het kreeg akkoord. Enkele politieke partijen zijn nog niet helemaal overtuigd of het een succes gaat worden, zo schrijft het Brabants Dagblad.