TOP

Schoenenmerken steunen strijd tegen covid-19

Van gratis schoenen voor verpleegkundigen tot het doneren van een winstdeel, verschillende schoenenmerken dragen een steentje bij in de strijd tegen het coronavirus. We zetten een aantal initiatieven op een rij.

Toms: 30 procent nettowinst naar speciaal corona-fonds

Van elke €3,- die Toms verdient, gaat er vanaf 1 april €1,- naar het COVID-19 Global Giving Fund. Dat kondigt het Amerikaanse schoenenmerk aan in een persbericht. Toms richtte het fonds op ter ondersteuning van internationale organisaties als The Mix, International Medical Corps, Partners in Health en WaterAid. Het gaat om stichtingen waarmee het schoenenbedrijf al jaren samenwerkt. Zij bestrijden de huidige gezondheidscrisis door het ondersteunen van de geestelijke gezondheidszorg, de promotie van handen wassen en het leveren van medische benodigdheden.

AGL: een derde maandinkomsten webshop naar zorgmedewerkers

Ook AGL draagt een deel van de inkomsten af, schrijft het Italiaanse vrouwenschoenenmerk in een persbericht. Het familiebedrijf wordt momenteel geleid door de derde generatie Giusti, de zussen Sara, Vera en Marianna. Zij doneren 30 procent van de inkomsten uit de webshop over de maand april aan zorgmedewerkers in hun regio, de Marken in Italië. Met het geld willen ze deze groep van persoonlijke beschermingsmiddelen voorzien, waar momenteel een groot tekort aan is.

Unisa: 1200 mondkapjes per dag

Unisa maakt tijdelijk geen schoenen, maar mondkapjes. Het vrouwenschoenenmerk heeft een deel van de schoenenproductie in de Spaanse stad Elda on hold gezet, zodat de medewerkers beschermingsmaskers kunnen maken voor lokale ziekenhuizen en zorginstellingen. Sinds half maart produceert het schoenenbedrijf ongeveer 1200 mondkapjes per dag.

Crocs: gratis schoenen voor verpleegkundigen

Crocs tot slot verstrekt in Amerika en sinds gisteren ook in het Verenigd Koninkrijk gratis clogs aan mensen die in de zorg werken, onder de noemer ‘A free pair for healthcare’. Het merk onderzoekt momenteel of het initiatief ook naar andere landen in Europa uitgebreid kan worden. De actie geldt zolang de voorraad strekt. Geïnteresseerden kunnen elke dag vanaf 12:00 uur een aanvraag indienen op de site. Met ingang van 25 maart kan Crocs dagelijks 10.000 paar gratis schoenen verzenden. Daarnaast wil het Amerikaanse bedrijf tot 100.000 paar schoenen aan Amerikaanse ziekenhuizen en andere medische instellingen doneren.

Ook een mooi initiatief om de strijd tegen het coronavirus te ondersteunen? Laat het ons weten via redactie@schoenvisie.nl.

Foto: Pixabay.com/Matthewwafflecat