TOP

Schoenenmerk O’Quirey is terug als VanPalmen

Schoenenmerk O’Quirey maakt een comeback. De Drentse ondernemers Jory Bosch en Tijmen Venhorst namen het merk afgelopen zomer over en brengen het terug onder een nieuwe naam: VanPalmen, een eerbetoon aan oprichter Jan Palmen.

Foto: VanPalmen

O’Quirey wordt VanPalmen. Het mannenschoenenmerk krijgt een tweede leven onder de vleugels van ondernemers Jory Bosch (rechts op de foto) en Tijmen Venhorst, die het label in de zomer van 2021 van oprichter Jan Palmen overnamen en afgelopen najaar opnieuw online introduceerden. Ze gaan van start met O’Quireys bekendste lijn, een serie full brogues in alle kleuren van de regenboog, die tot de Quirey Collection is gedoopt. Momenteel werken Bosch en Venhorst aan sneakercollectie en voor 2022 staat uitbreiding naar de wholesale op de planning, melden ze in een persbericht. “We gaan in elke (middel)grote stad op zoek naar één exclusief verkooppunt.”

Johan Derksen is fan

Ondernemer Jan Palmen, die net als de nieuwe eigenaren uit Drenthe komt, richtte O’Quirey in 2004 op en verwierf er landelijke bekendheid mee. Niet alleen vanwege de kleurrijke creaties, maar ook dankzij zijn bekendste fan: voetbalanalist Johan Derksen, die de schoenen regelmatig aanprees bij Voetbal Inside, Voetbal International en later Veronica Inside. Palmen boekte met O’Quirey ook succes buiten de landsgrenzen. Het merk had eigen winkels in Amsterdam en Beijing en verkocht via de webshop wereldwijd.

Lockdown-lancering

De officiële herlancering zou op 19 december plaatsvinden bij Schutrups Exloo, maar viel precies samen met de nieuwe lockdown. Bosch en Venhorst lieten zich niet ontmoedigen en besloten VanPalmen er toch te lanceren. Die beelden vind je hier.