TOP

Schoenen Torfs helpt Euretco met uitbreiding The Athlete’s Foot in België

Schoenen Torfs wordt franchisenemer van een aantal winkels van The Athlete’s Foot in België. Op vrijdag 1 juni 2018 opent de schoenengigant haar eerste sportwinkel in Waasland Shopping Center en een tweede staat op de planning.

Op vrijdag 1 juni 2018 wordt een The Athlete’s Foot-filiaal geopend in Waasland Shopping Center. De winkel betekent de start van de samenwerking tussen Euretco en Schoenen Torfs. Retailserviceorganisatie Euretco bezit de rechten van The Athlete’s Foot voor Nederland en België en werkt met franchisenemers voor de exploitatie van de winkels. Euretco heeft vanaf het begin al aangegeven te kiezen voor ‘sterke en stabiele partners in de ambitie om op termijn in te zetten op nationale dekking in de Belgische markt’. Daarom is het ook niet raar dat de organisatie een samenwerking is aangegaan met de Belgische schoenengigant Torfs.

“Dat Euretco en Torfs voor elkaar kiezen bevestigt dat partnerships tussen twee sterke partijen onze gezamenlijke positie zal versterken”, vertelt Steve Evers, managing director bij Euretco, in een persbericht. “We kijken uit naar de opening van The Athlete’s Foot in Waasland Shopping Center.” Eind dit jaar opent Torfs ook een The Athlete’s Foot-winkel in Eeklo. Momenteel heeft The Athlete’s Foot wereldwijd meer dan 500 filialen en de ambitie is om dat aantal tegen 2020 te verdubbelen. In Nederland heeft de sportketen 60 winkels.

Bewuste keuze

Volgens Wouter Torfs, ceo van Schoenen Torfs, is het franchisen van The Athlete’s Foot een bewuste keuze: “Merken kiezen steeds meer voor een segmentatiebeleid in functie van het type winkel. Met Torfs hebben we een concept dat een vrij compleet beeld aan schoenen waarborgt. Met de opening van een filiaal van The Athlete’s Foot in Waasland Shopping Center en in Eeklo kiezen we ervoor om sneakers en sportfashion aan te bieden die heel complementair zijn aan het aanbod bij Torfs. De keuze voor The Athlete’s Foot is dus een overtuigde strategische keuze die past in onze totale groeiambitie als bedrijf.”

Grote merken

De nieuwe winkels van The Athlete’s Foot in België worden volledig ingericht volgens het nieuwste winkelconcept. Er is heirbij rekening gehouden met een internationale uitstraling. “Merken als Nike, Adidas, Vans, Puma en Reebok kiezen hoe langer hoe meer voor internationale formules met wereldwijde ambities voor hun topcollecties”, vertelt Peter Linskens, general manager Belux voor The Athlete’s Foot. “Die sterkte gecombineerd met onze kracht en begeleiding als franchiseorganisatie is een zekerheid die we kunnen bieden aan alle potentiële franchisenemers die met ons in zee willen onder de vlag van The Athlete’s Foot. ”