TOP

Samenwerkingsverband Outdoorspecialist.nl van start

Outdoorspecialist.nl, het nieuwe samenwerkingsverband voor de outdoorbranche van ANWR-Garant, is na een jaar van voorbereiding van start gegaan.

Na een jaar van voorbereidingen is Outdoorspecialist.nl dit voorjaar officieel van start gegaan, meldt ANWR-Garant in een persbericht. De retailserviceorganisatie kondigde de komst van het nieuwe samenwerkingsverband in april vorig jaar aan tijdens een event voor leden, leveranciers en pers.

Slagkracht vergroten

De retailserviceorganisatie richt zich met Outdoorspecialist.nl op zelfstandige outdoorwinkels. Het idee: door hun inkoopvolume (gedeeltelijk) te bundelen en gezamenlijke marketingactiviteiten te organiseren kunnen aangesloten winkeliers hun slagkracht vergroten. Daarnaast wil Outdoorspecialist.nl hen een platform en keurmerk bieden om zich te goed te kunnen profileren richting de consument. Een kleine twintig winkels hebben zich inmiddels bij het initiatief aangesloten, waaronder Mantje in Texel, Van Camp in Lunteren en De Wandelfabriek in Apeldoorn.

Lees ook: ANWR-Garant betreedt outdoormarkt met nieuw concept

Gepersonaliseerd magazine

De nieuwe formule biedt onder meer een gezamenlijke website, het gepersonaliseerde outdoor & lifestylemagazine Buiten Gewoon Goed (dat 4x per jaar verschijnt met een lente-, zomer-, herfst- en wintereditie) en eigen social media-kanalen (Facebook, Instagram en Youtube). ANWR-Garant wil de gezamenlijke website in de toekomst uitbreiden met een webshop, naar het voorbeeld van Topshoe.nl en Sport2000.nl.

Uitgaan van lokaal ondernemerschap

“Een belangrijk aspect van het nieuwe samenwerkingsverband is dat we uitgaan van volledige zelfstandigheid van de aangesloten retailers”, vertelde mede-initiatiefnemer Pieter Schaap, die het concept samen met projectleider Eddy Huissoon op poten zette, vorig jaar aan Schoenvisie. Schaap ging eind vorig jaar met pensioen; Huissoon is nu het aanspreekpunt voor winkeliers. “De eigen naam, deskundigheid en service zijn immers hun kracht. Outdoorspecialist.nl is geen franchise-achtige constructie, maar combineert lokaal en individueel ondernemerschap met gezamenlijke slagkracht op internet en landelijke media.”

Foto: Outdoorspecialist.nl