TOP

Samenwerking Mexx Footwear en Yoko International

Om een solide platform voor Mexx Footwear te creëren, heeft Mexx een langdurige samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Yoko International, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en inkopen van schoenen.

Volgens het modemerk heeft Yoko International een sterke reputatie in de branche en heeft het bedrijf de afgelopen negentien jaar merken als Tommy Hilfiger en Marco Polo op het gebied van de schoenencollecties ondersteund.

Mexx is ervan overtuigd dat de samenwerking goed door de markt zal worden ontvangen en hen in staat zal stellen de ontwikkeling van de schoenencollectie te versnellen zodat deze uiteindelijk een belangrijk onderdeel van de totale activiteiten kan vormen.

Thomas Grote, ceo van Mexx:  “Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Yoko International de kwaliteit en het ontwerp van de schoenencollectie van Mexx zal verfijnen en de collectie een geheel eigen identiteit zal geven in lijn met de visie van Mexx: Metropolitan Casual.”

Nieuw hoofd Footwear-divisie 
Daarnaast is Andreas Neuhaus aangetrokken als hoofd van de divisie Footwear van Mexx. Hij gaat de functie global product manager en sales director footwear vervullen. Andreas Neuhaus gaat samen met Yoko International alle activiteiten op het gebied van schoenen beheren.

Van het voormalige Mexx Shoes-management team die na de doorstart begin juni de overstap naar Mexx Europe bv maakten, zijn zowel general manager Arthur Van Der Kroft als David Wood inmiddels vertrokken. 

De schoenencollectie herfst/winter 2011 is de eerste collectie die in samenwerking met Yoko International is ontworpen. Deze collectie is vanaf juli 2011 bij de bekende Mexx verkooppunten verkrijgbaar.