TOP

s.Oliver Shoes lanceert duurzame capsulecollectie

s.Oliver Shoes zet zijn duurzame ambities kracht bij met de lancering van de ‘We Care’-capsulecollectie.

s.Oliver Shoes lanceert voor winter 2020-2021 een duurzame capsulecollectie onder de noemer ‘We Care’ met onder meer hoge sneakers, veterlaarzen en hiking- en bikerboots. De schoenen en schoenendozen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Voor de productie is gekozen voor kunstleer van polyurethanen (een bekend alternatief voor dierlijk leer, red.) en lijm op waterbasis. De We Care-items zijn te herkennen aan een rode ‘We Care’-tag.

Mee met de modetak

s.Oliver Shoes wordt onder licentie van Shoe.com Gmbh & Co. KG geproduceerd en is onderdeel van de Duitse Wortmann Group. Het kledingmerk s.Oliver valt onder de s.Oliver Groep, waartoe ook kledingmerk Comma en tassenlabel Liebeskind behoren. Het modebedrijf heeft sinds 2019 diverse maatregelen genomen en initiatieven gelanceerd op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hanteert de groep een Code of Conduct (beroepscode, red.) voor zijn leveranciers en fabrieken, die regelmatig worden geïnspecteerd.

Verder is de s.Oliver Group sinds 2015 lid van het Duitse ‘Partnership for sustainable textiles’ en ondertekenaar van het akkoord voor ‘fire and building safety in Bangladesh’. Met andere woorden: daarbij kan de schoenentak niet achterblijven. Dat vindt ook Heiko Hüdepohl, de directeur van Shoe.com. “De s.Oliver Group hanteert zeer hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid en mvo”, stelt hij in een persbericht. “Het is onze ambitie en doel om die standaarden ook in de schoenenproductie te implementeren.”

Lees ook: s.Oliver Shoes: ‘Eerste stappen richting een meer duurzame productie zijn gezet

Geen utopie

Rudy Cloudt, het gezicht van s.Oliver Shoes Nederland, kondigde de komst van We Care afgelopen zomer al aan in gesprek met Schoenvisie. “Veel klanten denken dat een duurzame(re) bedrijfsvoering voor een grote speler als Wortmann een utopie is, maar we zijn er wel degelijk mee bezig.” De zomercollectie 2020, die nu in de winkels ligt, bevat al een aantal lijnen die duurzaam zijn geproduceerd door twee ‘bio-fabrikanten’ uit Italië en Portugal, die uitsluitend met gerecyclede materialen werken. De ‘We Care’-sublijn is een vervolg hierop.

Een preview van de ‘We Care’-collectie: