TOP

s.Oliver Group lijft Copenhagen Studios in

De s.Oliver Group breidt het merkportfolio uit met de overname van Copenhagen Studios. De deal is deze maand beklonken.

De oprichters van Copenhagen Studios, Julian en Johannes Rellecke, en de s.Oliver Group zijn oude bekenden. De tweelingbroers startten in 2003 het tassen- en accessoiremerk Liebeskind Berlin, dat in 2011 door de Duitse modegroep werd ingelijfd. Copenhagen Studios legt nu dezelfde weg af. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Naast Liebeskind en Copenhagen heeft de s.Oliver Group ook de merken s.Oliver, Q/S by s.Oliver en Comma in het portfolio (de schoenencollecties van s.Oliver zijn weer bij het Duitse Wortmann ondergebracht, red.).

Veelbelovende resultaten

“Met Copenhagen Studios verwelkomen we een merk dat tot nu toe een veelbelovende weg aflegt, niet alleen in Duitsland maar ook internationaal”, laat Claus-Dietrich Lahrs, de CEO van de s.Oliver Group, in een persbericht weten. Hij zegt uit te kijken naar de samenwerking met de Rellecke-broers. “Julian en Johannes hebben met Liebeskind al laten zien dat ze gevoel hebben voor het succesvol in de markt zetten van nieuwe labels. We zijn ervan overtuigd dat ze daarin ook met Copenhagen Studios zullen slagen.” Ook de broers zijn blij om bij s.Oliver terug te zijn. “Samen schrijven we verder aan het succesverhaal van Copenhagen.”

Niet Deens, maar Duits

Na de verkoop van hun Liebeskind-aandelen werd Copenhagen Studios in 2017 het nieuwe project van de ondernemers. Julian houdt zich bezig met de creatieve kant, Johannes is het zakelijke brein. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Copenhagen Studios niet Deens maar Duits; het merk ontleent zijn naam aan de minimalistische Scandinavische stijl, die een belangrijke inspiratiebron is bij het ontwikkelen van nieuwe collecties. Die worden in de Deense hoofdstad ontworpen en in Italië en Portugal geproduceerd.

Foto’s: Copenhagen Studios