TOP

Rutte en Asscher bezoeken Dutch HealtTec Academy

Op woensdag 2 juli 2014 brachten minister-president Mark Rutte en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher een werkbezoek aan de Dutch HealtTec Academy voor Specialistisch Vakmanschap in Utrecht.

Aanleiding voor het bezoek van minister-president Rutte en minister Asscher was de toekenning van het sectorplan dat de kleinschalige specialistische beroepsgroepen samen hebben ingediend. Daarvoor komt 2,6 miljoen euro beschikbaar. Het geld is bestemd voor scholing, begeleiding van werk naar werk en extra leerwerkplekken. Het kabinet betaalt daarvan de helft, de andere helft wordt betaald door de beroepsgroepen zelf.

“Het gaat om de toekomst van de specialistische beroepen, zodat meer jongeren een bijzonder vak leren”, zei minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Rutte en Asscher bezochten ook de Dutch Shoe Academy (onderdeel van de Dutch HealtTec Academy). Studenten Ambachtelijk Schoenmaken en Industrial Footwear Design toonden hun werk. En er was een expositie met de eindwerkstukken Ambachtelijk Schoenmaken te zien.

Geslaagd
Donderdag 10 juni 2014 hebben Erika Lopera, Marjolijn van Aght, Lorraine Kleering van Beerenberg het diploma Industrial Footwear Design ontvangen.

Op vrijdag 27 juni kregen Nadja Iwschenko , Conny Smulders, Dorien Rademaker, Jan Radeck, Boudewijn van Hees, Milou Hillegers, Leonie Huinink, Mariette van Herwijnen, Elsa Verreijen, Carola Halberstadt, Pim Muller, Bregje Konijn en Catheleyne Wytzes het certificaat Ambachtelijk Schoenmaken.

geslaagden Ambachtelijk Schoenmaken 2014

Voor komend schooljaar heeft de Dutch Shoe Academy nog enkele plaatsen Ambachtelijk Schoenmaken en Industrial Footwear Design beschikbaar. Aanmelden kan tot en met 11 september 2014.