TOP

R&S Retail Group neemt optie op Brantano

R&S Retail Group heeft een aankoopoptie afgesloten voor Brantano. Het moederbedrijf van Miss Etam had eerder dit jaar al de Belgische schoenenketen opgekocht met het nieuwe vennootschap BrantNew.

Het moederbedrijf van Miss Etam, R&S Retail Group, heeft een aankoopoptie afgesloten voor Brantano. Dat laat het bedrijf via een persbericht weten. Toen op 30 december 2015 Macintosh Retail Group failliet werd verklaard, kocht het nieuwe vennootschap BrantNew op 29 januari 2016 dochterketen Brantano op. BrantNew is een samenwerking tussen Rens van de Schoor (ceo R&S Retail), de familie Torfs (Torfs Schoenen) en Dieter Pennincks (ceo FNG Group).

Nu wil Van de Schoor Brantano dus volledig opkopen. Met de aankoopoptie kan Brantano binnen drie jaar verkocht worden aan R&S Retail Group. De toekenning moet nog goedgekeurd worden.

Strategie

“Deze optie sluit aan bij de strategie van R&S die erop is gericht om retail- en fashion ketens te combineren en de synergiëen tussen de groepen maximaal te benutten”, laat R&S Retail Group in het persbericht weten. Sinds januari 2016 is het bedrijf eigenaar van Miss Etam, daarnaast is Van de Schoor ook bezig met de overname van FNG Group – moederbedrijf van onder andere Baker Bridge, Expresso en Claudia Sträter.