TOP

Roland Kahn toch wel de overnamekandidaat voor V&D

Mode-ondernemer Roland Kahn verwierp het gerucht vrijdag nog als een broodje aap, maar zaterdag meldde zijn investeringsbedrijf Cool Investments dat er interesse is in V&D. Opmerkelijke ontwikkelingen rond V&D.

Het kan verkeren. Zo ontken je het nieuws in alle toonaarden en een dag later ben je zomaar de enige overnamekandidaat. Op vrijdag 5 februari verspreidde zich het nieuws dat Roland Kahn interesse zou hebben in de failliete warenhuisketen V&D. RTL Z had de primeur, maar wel op basis van een anonieme bron.

Broodje aap

Quote belde met Kahn in Milaan en zijn reactie was: onzin, het is een broodje-aapverhaal. Maar de geest was uit de fles, het was zulk groot nieuws dat zelfs het NOS Journaal opende met de mogelijkheid van een overname door Kahn.

Geen broodje aap

Zaterdag 6 februari kwam er alsnog een gezamenlijke verklaring van Cool Investments, het bedrijf van Kahn dat de ketens Coolcat, MS Mode, America Today en Sapph runt, en de curatoren, dat er exclusieve onderhandelingen worden gevoerd.

Doorstart

In de persverklaring staat onder meer: “Cool Investments wil alle activiteiten van V&D waaronder het merk overnemen. Zij is daarbij voornemens een groot deel van de V&D-warenhuizen zonder onderbreking door te starten. “

Voorwaarden voor overname

Twee voorwaarden zijn nu belangrijk. Ten eerste het rond krijgen van een financiering bij de bank. En ten tweede moeten de vastgoedeigenaren akkoord gaan. Die laatste partij heeft de sinds de problemen een flinke duit in het zakje gedaan door in te stemmen met huurverlagingen.

Verder meldt de persverklaring: “De curatoren en Cool Investments spreken de hoop uit dat de constructieve besprekingen met de bank en de vastgoedeigenaren snel tot een positief resultaat zullen leiden.”