TOP

Roetgerink haalt ruim 56.000 euro op voor goede doel

Modebroers Paul en Marcel Roetgering van weidewinkel Roetgerink hebben ruim 56.000 euro opgehaald voor hun Roetgerink Foundation met de Noordkaap Challenge, een autotocht van 7.200 kilometer door Scandinavië.

Foto’s: Roetgerink

Paul en Marcel Roetgering van weidewinkel Roetgerink in Enter hebben ruim 56.000 euro opgehaald voor de Roetgerink Foundation door hun deelname aan de Noordkaap Challenge. In dertien dagen hebben de broers Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen doorkruist om uiteindelijk het noordelijkste puntje van Europa te bereiken: de Noordkaap. De route telde 7.200 kilometer en voor elke gereden kilometer hebben klanten en leveranciers geld gedoneerd. “Het doel was om voor elke gereden kilometer 5 euro op te kunnen halen voor de Roetgerink Foundation”, zegt Paul Roetgering. “Dat is dan ook bijna verdubbeld en dus zeker gelukt.

Teruggeven aan de maatschappij

De Roetgerink Foundation zet zich sinds de oprichting in 2014 in voor het verbeteren van het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen, aldus het persbericht. Eén van de projecten waar de stichting zich al jaren voor inzet is het ondersteunen van kleinschalige initiatieven gericht op gezinnen die hulp ontvangen van Voedselbanken in Overijssel. In een ruime regio rond Enter worden gezinnen in nood op verschillende manieren gesteund. Zo worden er bijvoorbeeld fietsen, laptops en rugtassen beschikbaar gesteld voor middelbare scholieren.