TOP

Roelof de Leeuw is nieuwe ceo bij Hengst Footwear

Sinds 1 mei is Roelof de Leeuw de nieuwe ceo bij Hengst Footwear B.V. Het 120 jaar oude familiebedrijf heeft eind 2020 een vernieuwende en ambitieuze strategie uitgewerkt die het met de nieuwe ceo tot uitvoering kan gaan brengen.

Hengst Footwear B.V. is één van de oudste schoenenbedrijven in Nederland met een geschiedenis die terug gaat naar het jaar 1901. Het bedrijf brengt de mannen-, vrouwen- en kinderschoenen van Hengst en de vrouwenschoenen van Fabulous Fabs. In het 120-jarige bestaan heeft de familie Hengst altijd aan het roer gestaan van de onderneming. In de nieuwe samenstelling zal de familie (Hans en Karen Hengst) nadrukkelijk als adviseur en aandeelhouder bij de onderneming betrokken blijven.

Roelof de Leeuw is een schoenenman in hart en nieren met veel ervaring in de branche. Hij begon zijn carrière in de jaren negentig en heeft management- en directiefuncties bekleed voor diverse bedrijven en merken als Crocs, Gant, Maruti, O’Neill, Diesel en Pony footwear.

Groeipotentieel

Roelof de Leeuw gaat met plezier en vertrouwen aan de slag voor Hengst Footwear. “Ik zie in Hengst Footwear B.V. een authentiek familie bedrijf waarbij de klanten worden behandeld alsof het hun eigen familie is en een gezond groeipotentieel aanwezig is, zeker ook internationaal gezien. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst en ik ga met veel ambitie, drive en plezier aan de slag”, aldus Roelof de Leeuw.

Ambities

Hans en Karen Hengst, aandeelhouders van Hengst Footwear B.V., hebbenalle vertrouwen in Roelof de Leeuw. “Eind 2020 heeft Hengst Footwear B.V. ambitieuze en vernieuwende strategieën uitgewerkt en met Roelof de Leeuw hebben we de juiste man gevonden om het te voeren beleid gestalte te geven. Het nieuwe elan bij Hengst Footwear B.V. zal onder andere de digitale zichtbaarheid in de markt een enorme boost gaan geven. Het merkenbeleid en de daarbij behorende collecties zullen een verfrissende nieuwe look en feel ondergaan. Vanzelfsprekend worden bestaande activiteiten voortgezet en uitgebreid. De verwachting is, dat er jaarlijks een gezonde en gestage groei zal plaatsvinden.”

Beeld: Hengst Footwear