TOP

Roberto Botticelli reikt prijzen uit aan studenten Industrial Footwear Design

Roberto Botticelli heeft op dinsdag 26 juni 2012 prijzen uitgereikt aan drie studenten Industrial Footwear Design van de Dutch HealthTec Academy in Utrecht.

Op 2 april 2012 bezochten de studenten Industrial Footwear Design de fabriek van het schoenenmerk Roberto Botticelli in Italië. Tijdens dit bezoek kregen de studenten een ontwerpopdracht van het schoenenmerk. Voor de damesschoenen was het thema ‘natuur’ en voor de herenschoenen moest ‘kunst’ de ontwerpers inspireren. 

In productie
Anka Treurniet maakte het beste ontwerp voor een herenschoen. Inspiratie haalde ze uit projectiekunst, het projecteren van een beeld vanuit verschillende invalshoeken. Haar ontwerp zal gelijk in productie worden genomen en vanaf februari 2013 te zien zijn in alle etalages van de mono-brand stores van Roberto Botticelli.

Vivian Hoogendoorn won de prijs voor het beste damesontwerp. Als uitgangspunt voor haar schoenen gebruikte ze de varen.

Geldprijs en stage
Beide winnaressen ontvangen een geldprijs van 1500,- euro en mogen stage lopen bij Roberto Botticelli in Italië.

De derde prijs ging naar Roel Coppens en Harm Brinkhof. Roel Coppens werd geïnspireerd door kunstenaar Ryan McGinness, één van de favorieten van Roberto Botticelli. Een paar herenschoenen van het Italiaanse merk zullen van de door Roel Coppens ontworpen print worden voorzien.

“Leer Italiaans”
Roberto Botticelli was erg te spreken over het niveau van de ontwerpen. Hij hoopt in de toekomst met de studenten van Industrial Footwear Design te kunnen samenwerken in zijn fabriek in Italië. De studenten kregen een tip van hem: “Leer Italiaans, als je verder wilt komen in dit vak”, aldus Roberto Botticelli.