TOP

Rik van Houten ontwerpt schoenen voor Matthijs van Nieuwkerk

Rik van Houten maakt al een aantal jaren schoenen op maat voor zijn klanten. Twee maanden geleden kreeg hij de kans om schoenen te ontwerpen voor Matthijs van Nieuwkerk. Op de verjaardag van de bekende Nederlander heeft Van Houten de schoenen persoonlijk afgeleverd in de studio.

Rik van Houten kreeg zijn passie voor kwaliteitsschoenen van huis uit mee. Zeven jaar geleden begon hij zijn carrière als schoenhersteller in de zaak van zijn vader in Badhoevedorp. In 2003 is hij de opleiding Ambachtelijk Schoenmaken aan de SVGB Nieuwegein gaan volgen. De maatschoenen van Rik van Houten zijn voor elke klant uniek, omdat hij alle schoenen met de hand maakt.

Ontwerpen voor een BN’er
Twee maanden geleden kreeg Rik van Houten de opdracht om een paar degelijke, zwarte lakschoenen met een vierkante neus te ontwerpen voor presentator Matthijs van Nieuwkerk. Op 8 september, de verjaardag van Van Nieuwkerk, leverde Van Houten de maatschoenen af in de studio van De Wereld Draait Door. De presentator was erg enthousiast over de nieuwe schoenen. “Zulke schoenen heb ik nog nooit gehad,” was zijn reactie.