TOP

Richard Brekelmans in directie van Nederlandse dochterorganisatie Sabu

De Duitse inkoopvereniging Sabu Schuh & Marketing GmbH gaat uitbreiden in de Benelux. Daartoe heeft de firma eind 2016 een dochterorganisatie in Nederland opgericht. De directie van het nieuwe Sabu Schoenen & Marketing B.V. bestaat uit Richard Brekelmans (foto) en Stephan Krug.

Dat maakt de inkoopvereniging bekend in een persbericht. Sabu heeft momenteel 850 leden met meer dan 1300 verkooppunten in Europa, zo staat te lezen op de site. Sabu Schoen & Marketing is sinds eind 2016 actief en bedoeld om een nieuwe divisie van aangesloten leden in Nederland en België op te zetten. Zij zullen worden ondersteund met behulp van het ‘uitgebreide dienstenpakket’ van het moederbedrijf in Heilbronn en krijgen ‘permanente verzorging en advisering van onze partners in business’, aldus Sabu. Daartoe wordt onder meer een eigen showroom betrokken in Cast in Nieuwegein. De firma zelf is gevestigd in Heel (Limburg).

Over de directie

Stephan Krug is afkomstig van de directie van het Duitse moederbedrijf. Richard Brekelmans (foto), die naast directielid ook mede-eigenaar van de nieuwe firma is, was de laatste jaren als zelfstandig agent verantwoordelijk voor de verkoop van de merken Mephisto en Allrounder in de Nederlandse markt. Brekelmans is al vele jaren werkzaam in de branche: hij was onder andere inkoper bij Nord-West-Ring en Dolcis, directeur van Garant Schoen + Mode B.V. en later ook procuratiehouder en plaatsvervangend Raad van Bestuur bij Garant Schuh + Mode AG in Düsseldorf, waar hij de eindverantwoording droeg voor de internationale verkoop en marketing.