TOP

Reeks overvallen JD Sports

Afgelopen week werd JD Sports in Amsterdam overvallen door een groep van vijftien jongeren. Het lijkt verband te hebben met vergelijkbare overvallen bij dezelfde keten in Londen, Luik en Brussel.

Donderdagavond bestormden ongeveer vijftien gewapende jongens een vestiging van JD Sports in Amsterdam Zuidoost en namen een grote hoeveelheid schoenen en kleding mee. Er is mogelijk een verband met vergelijkbare overvallen bij dezelfde keten in Londen, Luik en Brussel, zo schrijft het NRC.

De reden voor de overvallen heeft mogelijk te maken met de racistische uitlatingen van een manager van een Belgisch JD Sports-filiaal, zo schrijft Het Parool. Nog niemand is aangehouden voor de beroving van donderdagavond, buiten dat de jongeren donkere kleding droegen, ontbreekt een duidelijk signalement.

Op vrijdagavond plunderde een groep van zo’n vijftien jongeren een kledingwinkel van Lacoste op het Rokin. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om jongeren tussen de veertien en achttien jaar oud en hadden ze waarschijnlijk geen wapens bij zich, aldus Het Parool. Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen de plunderingen van JD Sports en Lacoste, maar het wordt meegenomen in het onderzoek, aldus de woordvoerder.