TOP

Reebok stopt samenwerking met rapper Rick Ross

Het Britse sportschoenenmerk Reebok heeft de samenwerking met de Amerikaanse rapper Rick Roos verbroken vanwege een omstreden songtekst.

In het nummer U.O.E.N.O. stelt de rapper voor om extasy in het drankje van een meisje te doen met als doel gemakkelijk seks met haar te kunnen hebben. In het nummer klinkt het als volgt: “Put molly in het champagne, she ain’t even know it. I took her home and I enjoyed that, she ain’t even know it.” Rick Ross bood al zijn excuses aan en ontkent dat hij verkrachting zou goed praten.

Reebok, de sponsor van de rapper, heeft laten weten niet meer te willen samenwerken met Rick Ros. Het sportschoenenmerk meldt in een persverklaring dat het van zijn partners verwacht dat ze dezelfde waarden uitdragen. “Jammer genoeg is Rick Ross daar niet in geslaagd. We geloven niet dat hij seksueel geweld goedpraat, maar we zijn wel teleurgesteld dat hij de ernst van de zaak niet inziet of berouw toont. Op dit moment is het in ieders belang dat Reebok de samenwerking stopzet”, aldus Reebok.

Vrouwenrechtenorganisaties voerden actie bij een Reebok-winkel en 75.000 mensen tekenden een petitie waarin Reebok werd opgeroepen om de samenwerking met  Ross te beëindigen.