TOP

Reebok lanceert eerste sneaker gemaakt van planten

Sportmerk Reebok heeft haar eerste product gelanceerd uit haar duurzaamheidsinitiatief Cotton + Corn. De NPC UK Cotton + Corn-sneaker bestaat voor 75 procent uit bio-based materialen.

Een jaar na het opzetten van het duurzaamheidsinitiatief Cotton + Corn, lanceert Reebok haar eerste sneaker gemaakt van planten. De NPC UK Cotton + Corn-sneaker heeft een zool van maïs, een binnenzool van ricinusolie en een upper van 100 procent katoen. Maar liefst 75 procent van de sneaker is bio-based, zoals gecertificeerd door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Cotton + Corn

Reebok lanceerde vorig jaar het Cotton + Corn-initiatief om de milieu-impact van de mode-industrie te verminderen en te beginnen met het vinden van een alternatief voor de op petroleum gebaseerde rubber- en schuimzolen die in schoenen worden gebruikt. “Het meeste atletische schoeisel wordt gemaakt met behulp van petroleum om synthetisch rubber en schuimdemping te creëren,” vertelt Reebok-innovatiehoofd Bill McInnis. “Met 20 miljard paar schoenen die elk jaar worden gemaakt, is dit geen duurzame manier om schoenen te maken. We dachten ‘wat als we beginnen met materialen die groeien en planten gebruiken in plaats van op olie gebaseerde materialen?’.”