TOP

Reebok geeft schoenen weg aan anti-Trump-klanten na New Balance-fiasco

Na een pro-Trump uitspraak van New Balance, verbrandde een aantal klanten van het sportmerk hun sneakers. Reebok speelt hier nu slim op in door deze mensen gratis schoenen te geven.

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dit zag Reebok goed in nadat New Balance half november de fout in ging door een pro-Trump opmerking te maken. Matt LeBretton – vice president of public affairs van New Balance – verklaarde een dag na de Amerikaanse verkiezingen tegenover The Wall Street Journal: “De regering-Obama luisterde niet naar ons en om eerlijk te zijn, denken we dat met de gekozen president Trump zaken de goede kant op gaan.” Deze uitspraak schoot veel klanten in het verkeerde keelgat en al snel verschenen er video’s online waarbij consumenten hun New Balance-schoenen verbrandden en in de prullenbak gooiden.

Nieuwe schoenen

Maar Reebok ziet een oplossing voor het probleem en geeft nu nieuwe schoenen aan deze consumenten. “Het ziet ernaar uit dat je wc verstopt zit, stuur ons een bericht en we sturen je een paar schoenen om naar de dichtstbijzijnde toilet te lopen”, schrijft het merk naar een klant op Twitter.

Uit context

Uiteindelijk heeft LeBretton wel aangegeven dat de uitspraak is gedaan, maar wel uit de context is gehaald. De uitspraak had te maken met Trump’s visie op het ‘Trans Pacific Partnership’, een handelsakkoord dat tarieven verlaagt voor bedrijven die in het buitenland produceren. Aangezien New Balance één van de weinige Amerikaanse bedrijven is die nog in het thuisland produceert, worden ze met de overeenkomst benadeeld.