TOP

Recordomzet voor Foot Locker, keten stoot winkels af

Foot Locker zag zijn verkopen in 2018 met 2 procent stijgen tot een recordomzet van bijna 7 miljard euro. Tegelijkertijd maakt de Amerikaanse sport- en sneakerketen bekend komen jaar 165 winkels te sluiten.

Foot Locker Inc. heeft het jaar 2018 mede dankzij een sterk vierde kwartaal positief afgesloten. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Amerikaanse sport- en sneakerketen. In totaal realiseerde Foot Locker een omzet van 7,9 miljard dollar (6,9 miljard euro) in 2018 ten opzichte van 7,8 miljard dollar in 2017, een stijging van 2 procent. Volgens Foot Locker gaat het om ‘een recordomzet in de geschiedenis van het bedrijf’. Verder zag de keten zijn winst bijna verdubbelen tot omgerekend 541 miljoen dollar (477 miljoen euro).

Omzetstijging Q4

In het vierde kwartaal van 2018 stegen de verkopen met 2,8 procent naar 2,3 miljard dollar (2 miljard euro), tegen een omzet van 2,2 miljard dollar (1,9 miljard euro) in 2017. Op vergelijkbare basis steeg de omzet zelfs met 9,7 procent. De nettowinst kwam uit op 158 miljoen dollar. Een jaar geleden noteerde Foot Locker over dezelfde periode nog een verlies van 49 miljoen dollar.

Boven verwachting

“Indrukwekkend teamwork heeft in het afgelopen jaar tot indrukwekkende financiële resultaten geleid”, zegt cfo Lauren Peters in een begeleidend persbericht. Volgens Peters heeft Foot Locker ‘boven verwachting’ gepresteerd. “Het afgelopen jaar hebben we belangrijke investeringen gedaan in zowel ons bedrijf als strategische aandelen in andere bedrijven, met het oog op groei op de lange termijn.”

165 winkels dicht

Ondanks de goede resultaten sluit Foot Locker dit jaar wereldwijd 165 winkels. Vorig jaar werden er ook al 134 vestigingen gesloten en kwamen er 45 nieuwe bij. Dat schrijft Retailnews. De resterende filialen krijgen een upgrade. Speerpunt is om de winkels tot ‘unieke en spannende bestemmingen’ te maken, stelt Peters. Op dit moment heeft Foot Locker 3220 eigen winkels in 27 landen.

Foot Locker verwacht de stijgende lijn in 2019 vast te houden, met opnieuw een tweecijferige groei van de winst per aandeel.

Foto: www.flickr.com/bargainmoose