TOP

Rechter: Louboutin heeft alleenrecht op rode zolen

Het Brusselse hof van beroep heeft besloten dat Christian Louboutin het alleenrecht heeft op het maken van schoenen met een rode zool.

Schoenenontwerper Christian Louboutin heeft een rechtzaak gewonnen van schoenenketen Van Dalen. Het Brusselse hof van beroep besloot dat Louboutin het alleenrecht heeft om schoenen met een rode zool te produceren.

Rood

De kleur rood lijkt volgens de rechter te veel op de tint van het luxemerk “en die kleur is wel degelijk een aanduiding van het merk.” Het is volgens de rechter voor de consument moeilijk te zien wat het verschil is met een echte Louboutin. Hoewel de zool niet helemaal rood is maakt volgens de rechter niet uit: “want dat zie je niet als de drager rechtstaat.” Als schoenenketen Van Dalen nu wel een schoen verkoopt met rode zool, dan kost dat de keten 2500 euro boete.

Yves Saint Laurent en Van Haren

Het is niet de eerste keer dat Louboutin een zaak aanspant tegen een andere schoenenproducent. Yves Saint Laurent en de Nederlandse fabrikant Van Haren kregen ook al te horen dat ze geen schoenen met rode zool meer mogen verkopen.