TOP

Puma presenteert zelfstrikkende schoen [video]

Eind vorig jaar kondigde Puma al een zelfstrikkende schoen aan, maar nu pas kan de eerste blik op de innovatieve Autodiscs geworpen worden.

Nog voordat Nike de zelfstrikkende HyperAdapt – geïnspireerd op de schoenen uit Back to the Future – kon presenteren, kondigde Puma vorig jaar al een zelfstrikkende schoen aan. Nu, een jaar later, mocht Engadget in Hong Kong een eerste blik werpen op de innovatieve Autodiscs. In het schoeisel zitten kleine motortjes die de veters strakker trekken of losser maken door een druk op de knop. Terwijl sommigen misschien vinden dat de uitvinding iets is voor luie personen, vindt Puma het vooral handig voor hardlopers. Zij hoeven op deze manier niet meer steeds hun veters strak te trekken.

Momenteel zijn er vijftig Autodiscs gemaakt die vooral in de handen zijn van atleten. Er is een grote kans dat de schoenen ook voor de commerciële handel wordt gemaakt – zodra de consument daar behoefte aan heeft.

Verschil Nike

De Autodisc heeft twee grote verschillen vergeleken met Nike’s HyperAdapt. Zo zitten de motors die de veters strak trekken in de tong in plaats van in de zool. Dit zorgt ervoor dat de schoen als een normale sneaker wordt strak getrokken. Daarnaast heeft Puma ook een app gemaakt waarmee je de strakheid van de schoenen kan instellen en de batterij (die opgeladen wordt via een wireless mat) kan checken.