TOP

Programma Cast voor inkoopseizoen zomer 2021 bekend

Het nieuwe inkoopseizoen in Cast ziet er als gevolg van de coronacrisis anders uit dan gebruikelijk. Het officiële programma start later, vanaf 1 september 2020, en de segmentdagen worden vervangen door themaweken.

Met het verschuiven van het programma, dat oorspronkelijk half augustus van start zou gaan, komt Cast tegemoet aan de wensen van haar bezoekers. Uit een enquête van de organisatie bleek dat meer dan 80 procent van de retailers die in Cast inkopen, voorstander waren van het idee om daar één of twee maanden later mee te beginnen. Het nieuwe programma sluit ook beter aan bij de overheidsmaatregelen; vanaf 1 september morgen er weer evenementen worden georganiseerd.

Vernieuwde segmentdagen

De segmentdagen zullen er dit seizoen ook anders uitzien. In plaats van één dag staat een hele week in het teken van een bepaald segment, om bezoekers en afspraken beter te kunnen spreiden. “Daarnaast krijgen de deelnemende gastexposanten meer zichtbaarheid en hebben ze een tijdelijke plek in het centrum van Nederland om de nieuwste collecties te tonen”, aldus de organisatie van Cast. Vakbeurs Buy & Bloom is in de nieuwe planning vervangen door ‘De Schoenendagen’ en vindt van zondag 13 tot en met vrijdag 18 september plaats.

Een overzicht van de segmentdagen:

– De Kidsdagen, 7 tot en met 11 september
– De Schoenendagen (voorheen Buy & Bloom), 13 tot en met 18 september
– De Comfortdagen, 28 september tot en met 2 oktober
– De Lederwarendagen, 5 en 6 oktober (in samenwerking met Goldkrone-Lecombi)

Voor 1 september inkopen kan ook. Cast is in juni, juli en augustus open voor afspraken. De organisatie heeft voorzorgsmaatregelen getroffen en in het centrum is voldoende ruimte om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Met de nieuwe aanwezigheidsmodule op de website en de app van Cast is te zien welke showrooms open zijn.

Foto: Cast