TOP

President Hollande opent nieuw distributiecentrum van Sarenza

In het Franse Réau opende president Hollande afgelopen week het nieuwe distributiecentrum van online schoenenshop Sarenza.

Afgelopen week opende Sarenza een nieuw distributiecentrum in Réau – net buiten Parijs – om de sterke groei van het bedrijf te kunnen ondersteunen. Dat laat de schoenenwebwinkel weten via een persbericht. Niemand minder dan president Hollande was hierbij aanwezig. “Ik ben naar Réau gekomen om van dichtbij te ervaren hoe succes eruit ziet”, speechte hij. “Wij, Fransen, zijn een volk dat in staat is te excelleren. Wij zijn de allerbeste als het aankomt op uitvinden, ontwerpen, uitvoeren, distributie en logistiek. […] Er zijn momenten dat wij Fransen twijfelen aan ons kunnen. Maar als we kijken naar wat we allemaal gedaan krijgen, blijkt ons land tot zeer grote investeringen in staat te zijn.”

Distributiecentrum

Het nieuwe distributiecentrum is ontworpen en wordt bediend door XPO Logistics en heeft Sarenza 25 miljoen gekost. Het gebouw heeft 19.500 vierkante meter opslagruimte, drie kilometer transportband, 23 opslagmatten en 2,6 miljoen producten op voorraad. Maar liefst 40.000 pakketten verlaten iedere dag het dc om in 29 verschillende landen te worden bezorgd. Tussen de aankoop-klik op de website en de daadwerkelijke verzending zit 10 minuten tot maximaal 2 uur. Daarnaast zullen ook alle pakketten vanaf heden gepersonaliseerd worden.