TOP

Platformschoen voor mannen wint Sacha Shoe Award 2012

Voor de vierde keer op rij heeft Sacha een workshop schoenontwerp op de Mode Academie in Antwerpen georganiseerd. De masterstudenten ontwierpen een paar schoenen en namen daarmee deel aan de competitie voor de Sacha Shoe Award 2012.

Doel van deze wedstrijd is om modestudenten creatief te prikkelen zonder commerciële restricties. Een vakjury met professionals uit de mode- en schoenenbranche (Walter van Beirendonck, Maureen De Clercq en Dirk van Saene van de Mode Academie, Liesel Swart, Paul Termeer van Sacha, schoenenontwerper Olivier Amiot en Marjolijn Vanslembrouck van Elle België) beoordeelden de ontwerpen op designvocabulaire, originaliteit en concept.

Plateauzool
Winnaar Rey Benedict Pador showde tijdens de eindexamenshows op de catwalk in Antwerpen zijn mannenschoenen met een plateauzool die hij voor de Sacha Shoe Award 2012 ontwierp. “Ik heb een platformschoen ontworpen met een dikke zool in de vorm van een stapel hout. Ik wil de man die deze schoenen draagt langer laten lijken en zich zelfverzekerder laten voelen. Deze schoen is niet grappig bedoeld; de plateauzool is een symbool van kracht”, aldus Rey Benedict Pador.

Winnende ontwerp
Het winnende ontwerp van Rey Benedict Pador is in beperkte oplage geproduceerd en is verkrijgbaar bij Sacha in Antwerpen (Stadfeestzaal en Lombardenvest) en in Brussel (Rue des Fripiers). De winkelverkoopprijs is 199,95 euro.