TOP

Pinnen wordt voor winkeliers goedkoper

Pinnen wordt goedkoper voor detaillisten. Eigenaar van het pinsysteem Currence geeft namelijk het 'gewone' internet vrij voor pinbetalingen, waardoor een speciale inbelverbinding niet langer nodig is.

Voor ondernemers worden pintransacties goedkoper als zij de inbelverbinding verruilen voor een breedbandverbinding. Tot nu toe moest een betaalautomaat gekoppeld zijn aan een speciaal gecertificeerde datacomlijn om de veiligheid te garanderen.

Door extra veiligheidsmaatregelen in de betaalautomaat en bij de computersystemen is een gecertificeerde lijn echter niet langer noodzakelijk. Hierdoor kunnen ondernemers overstappen op pinnen via een breedbandverbinding. Dit is veel sneller en vaak goedkoper dan een inbelverbinding.

Vast bedrag
Bij een breedbandverbinding betalen ondernemers een vast maandbedrag, en dus niet meer per transactie. Hoe meer pintransacties, hoe groter het voordeel ten opzichte van inbellen voor de ondernemer wordt. Het voordeel wordt nog groter wanneer één breedbandverbinding wordt gebruikt voor alle communicatiezaken (internet, telefoon, fax, alarmsysteem, pin).

Voor het nieuwe pinnen (via de chip op de betaalpas) is het ook beter om gebruik te maken van een breedbandverbinding.