TOP

Paraplumerk Senz lanceert eerste tassencollectie [foto’s]

Naast paraplu’s maakt Senz nu ook tassen die – natuurlijk - waterafstotend zijn en een speciaal vakje hebben voor het object dat ons iedere regenbui weer droog houdt.

Tijdens de lancering van de nieuwste paraplucollectie voor zomer 2018, presenteert Senz ook haar eerste tassenlijn voor vrouwen. Overal is rekening mee gehouden. Zo zijn er functionele, veilige en vooral droge opbergplekken gecreëerd voor belangrijke items zoals laptop en telefoon. Maar daarnaast is er natuurlijk ook rekening gehouden met het wegstoppen van een natte paraplu. Hiervoor is een voorvak ontworpen met een speciale coating waardoor de tas droog blijft en er – zelfs in het parapluvak – geen schimmel kan ontstaan.

De tassen zijn verkrijgbaar in rood, zwart, camel en zilver en hebben leren handvaten en details. Senz heeft voor de eerste collectie vijf modellen gemaakt:

  • Lou, een tote bag waar een laptop van 13 inch in past;
  • Sam, een rugzak waar een laptop van 15 inch in past;
  • Glenn, een briefcase met slimme compartimenten voor sleutels, mappen en een laptop;
  • Liv, een tasje die perfect is voor het meenemen van een tablet;
  • Fern, een kleine purse voor sleutels en een telefoon.

Bij de tassencollectie lanceert Senz ook de Smart Light, een energiebesparend tassenlampje om in een volle en donkere tas je spullen te kunnen vinden.

Senz

Senz werd in 2006 opgericht door drie studenten van de Technische Universiteit Delft. Het bedrijf ontwikkelde een druppelvormige stormparaplu als antwoord op de ronde paraplu’s die constant binnenstebuiten klappen bij harde wind. Sindsdien is het bedrijf meerdere malen (inter)nationaal in de prijzen gevallen, zoals bij de Nederlandse Design Award (NL), red dot (D), iF Gold (D), Observeur Star (F), Good Design Award (JP), Design Management Europe Award (UK) en IDEA Gold (USA). Het Amerikaanse Time Magazine noemde Senz zelfs één van de beste uitvindingen van het jaar.

Het hoofkantoor van het merk is nog steeds gevestigd in Delft, terwijl de paraplu’s in meer dan vijftig landen worden verkocht, verspreid over Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Senz wil nu met een deels nieuw team de paraplu neerzetten als een mode-item.

Senz tassen SS18 FernSenz tassen SS18 Glenn
Fern & Glenn
Senz tassen SS18 LivSenz tassen SS18 Lou
Liv & Lou
Senz tassen SS18 SamSenz tassen SS18 Smart Light
Sam & Smart Light

Senz tassen SS18 (6)

Senz tassen SS18 (1)

Senz tassen SS18 (3)

Senz tassen SS18 (4)

Senz tassen SS18 (5)