TOP

Overname Fred de la Bretonière door investeerder

Investeerder Karmijn Kapitaal heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse schoenen- en tassenmerk Fred de la Bretonière.

Met deze overname wil het Nederlandse schoenen- en tassenmerk Fred de la Bretonière verder groeien in het binnen- en buitenland. Oprichter Fred de la Bretonière: “Het bedrijf komt in een nieuwe fase. Vanuit het buitenland is de vraag naar onze producten groot. Ik heb er groot vertrouwen in dat Karmijn samen met het huidige managementteam de internationale groeiplannen kan uitvoeren.” Fred de la Bretonière (69) blijft aan het bedrijf verbonden als designer.

Karmijn Kapitaal is als investeringsfonds gespecialiseerd in de internationale uitrol van Nederlandse bedrijven. Désirée van Boxtel van Karmijn: “Fred de la Bretonière is weer zo’n prachtige parel van het Nederlandse MKB. Een heel sterk merk, waarvoor veel animo is in Nederland maar zeker ook in het buitenland. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij de unieke kans hebben gekregen dit bedrijf over te nemen en verder te helpen groeien.  We zien uit naar een succesvolle  samenwerking.”

Over Fred de la Bretonière
Fred de la Bretonière begon in 1970 met het maken van lederen tassen, riemen en sandalen. Onder de merken Fred de la Bretonière, Shabbies Amsterdam en sinds 2 jaar ook het sneakermerk Fretons worden de producten zowel in de twaalf eigenwinkels in Nederland als via vele schoenen- en kledingwinkels verkocht. Het merk heeft ook een eigen winkel in Antwerpen, België. Daarnaast worden de schoenen en tassen onder andere verkocht in Duitsland, België, Scandinavië en Canada.

Over Karmijn Kapitaal
Karmijn Kapitaal is een Nederlandse investeringsmaatschappij die risicodragend vermogen (private equity) aan Nederlandse MKB-ondernemingen verstrekt, met name om groei of overnameplannen te financieren. Karmijn investeerde eerder in vier andere bedrijven, waaronder televisieproducent Tuvalu Media en de doorstart met de gezonde onderdelen van Marlies Dekkers. Karmijn investeert specifiek in bedrijven met een hoge mate van diversiteit.