TOP

Overname FinnComfort-importeur Medisor

Op 1 januari 2011 heeft Hilko Hooijer Medisor bv van oprichter Henk Olde Riekerink overgenomen.

Hilko Hooijer was al eigenaar van Relaxor bv, importeur van onder meer Birkenstock, dat in het verleden zeer succesvol door Henk Olde Riekerink op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd. 

FinnComfort
Medisor is sinds jaren de exclusieve importeur van het schoenenmerk FinnComfort. Voor Hooijer betekent deze uitbreiding met de collecties van FinnComfort een belangrijke aanvulling op de bestaande collecties van Birkenstock, GreenComfort, Papillio, Birki, Tatami, Footprints, en Betula.

Als gevolg van de overname van Medisor door Hooijer vindt er ook een herschikking en uitbreiding plaats van de Cast-showrooms in Nieuwegein. Zowel Birkenstock als FinnComfort werden altijd gepresenteerd in een gezamenlijke Cast-showroom. De collecties van GreenComfort werden aangeboden in een aparte showroom.

Begin dit jaar kwam een naastgelegen showroom vrij. Dit bood Relaxor de kans om deze ruimte er bij te nemen. Hierin worden de collecties van FinnComfort nu apart gepresenteerd. Door deze uitbreiding kunnen zowel Birkenstock als FinnComfort veel beter en completer worden gepresenteerd.

Birkenstock-showroom
De drie merken Birkenstock, FinnComfort en GreenComfort zijn nu in Cast direct naast elkaar te vinden. Als gevolg van deze herindeling is er ruimte ontstaan in de Birkenstock-showroom om de Birkenstock-lijnen Papillio, Birki, Footprints, Tatami en Betula nog beter onder de aandacht te brengen.

Het Cast-team van Medisor bestaat nu uit Fred Heuzen en Mark van Coeverden voor FinnComfort. Jeanette Huizing is verantwoordelijk voor GreenComfort. De Birkenstock-collecties worden vertegenwoordigd door Irene ten Wolde en Hilko en zijn vrouw Kristel Hooijer.