TOP

Overgenomen Brantano-winkels heropenen vanaf februari 2021 als vanHaren

Zoals verwacht zal vanHaren de 43 overgenomen Brantano-vestigingen ombouwen naar de eigen formule. De winkels gaan op 1 oktober dicht en heropenen vanaf februari 2021 geleidelijk als vanHaren-filialen.

Die tijd heeft vanHaren nodig om de winkels de typische ‘look and feel te geven en het personeel op een professionele manier op te leiden, in overeenstemming met de normen en waarden van het bedrijf’, meldt de Nederlandse schoenenketen in een persbericht. Daarnaast geeft vanHaren aan zijn ‘uiterste best’ te doen om zoveel mogelijk personeelsleden van Brantano een baan aan te bieden. Om hoeveel medewerkers het gaat, is nog niet bekend.

Overleg met sociale partners

Het managementteam neemt de komende weken contact op met de sociale partners om de volgende stappen van de herstart te bespreken. Daarbij komen ook de integratie en opleiding van nieuwe medewerkers aan bod. Het bedrijf vertrouwt op een ‘constructief en sereen’ overleg, na de onrust van de afgelopen dagen. De Belgische vakbond BBTK liet eind augustus weten niet blij te zijn met de manier waarop vanHaren de Brantano-overname afhandelt. Vakbondsman Jan De Weghe vertelde in de Belgische krant De Tijd meer duidelijkheid te willen over welke vestigingen precies zijn overgenomen en hoeveel medewerkers hun baan behouden. Die vragen blijven in de persverklaring vooralsnog onbeantwoord.

Zware periode

Ook Brantano-medewerkers roerden zich in een petitie, gericht tegen veilinghuis Moyerson, naar aanleiding van de chaotische start van de leegverkoop. VanHaren laat weten te beseffen dat het voor de werknemers van Brantano een zware periode is, na een al erg zwaar en onzeker voorjaar. “Samen met de sociale partners zal het managementteam er alles aan doen om zo zorgvuldig mogelijk de beste oplossingen uit te werken.” Het bedrijf investeert in een opleidingsprogramma voor nieuwe medewerkers in België om de overgang naar hun nieuwe werkgever ‘zo aangenaam mogelijk’ te maken. Feedback van het personeel wordt hierin meegenomen. De schoenenketen benadrukt daarbij de ‘ijzersterke reputatie’ als het op personeelstevredenheid aankomt. VanHaren werd meerdere keren uitgeroepen tot Beste werkgever van Nederland.

Beeld: vanHaren