TOP

Oprichter Schoenenreus overleden

René de Vroomen, de oprichter van Schoenenreus, is zondag 27 november op 75-jarige leeftijd overleden.

De oprichter van Schoenenreus is op zondag 27 november op 75-jarige leeftijd overleden, dat weet het Brabants Dagblad te melden. Als schoenmakerszoon startte de 29-jarige Udense René de Vroomen in 1969 zijn eigen winkel Schoenverkoop Nederland. Nadat het bedrijf was uitgegroeid naar acht filialen in 1975, werd de naam veranderd in Schoenenreus. Op het hoogtepunt had het bedrijf meer dan 200 winkels in de Benelux en ongeveer 1.500 man personeel.

In 2008 werd de low budget keten overgenomen door European Retail Shoe Company en in 2010 nam De Vroomen afscheid van het bedrijf.

Faillissement

Niet lang na het vertrek van De Vroomen ging het berg afwaarts met Schoenenreus en in 2013 werd het bedrijf voor de eerste keer failliet verklaard. Een aantal filialen moesten hierdoor sluiten, maar er kwam wel een doorstart. Gered werd het bedrijf echter niet want in januari 2015 werd Schoenenreus opnieuw failliet verklaard. Na geen overkoper te kunnen vinden, viel voor één van de grootste schoenenketens van Nederland in juli 2015 definitief het doek.