TOP

Opening nieuwe Schoenenmuseum weer stap dichterbij

Het nieuwe Schoenenmuseum in Waalwijk neemt concrete vormen aan nu duidelijk is wie het mag gaan bouwen. WAM&VanDuren Bouwgroep heeft de voorlopige gunning ontvangen. Eind 2021 moet het museum klaar zijn.

In het nieuwe Schoenenmuseum komen drie thema’s centraal te staan: ambacht & techniek, het verhaal van De Langstraat en mode & trends. Ook vinden we er straks een winkel, een café, workshopruimtes, een atelier en een expositieruimte voor bedrijven. Het museum krijgt een plek in de zijvleugel van het voormalige Raadhuis aan het Raadhuisplein in het centrum van Waalwijk. Civic Architects uit Amsterdam heeft het gebouw ontworpen (foto). Tinker Imagineers uit Utrecht is verantwoordelijk voor de museale inrichting. Samen met de aannemers streven zij ernaar het Kropholler-gebouw om te toveren tot een schitterend museum in het centrum van Waalwijk.

10 miljoen

Maar voordat het zover is, ligt de bal nu bij de gemeente Waalwijk. Medio september behandelt de gemeenteraad het voorstel en beslist dan of bovenop de eerder beschikbaar gestelde €1.700.000,- de benodigde €8.344.000,- beschikbaar wordt gemaakt om het museum te realiseren. Met een prijskaartje van rond de 10 miljoen is het plan binnen budget gebleven dus verwacht wordt dat straks snel met de bouw kan worden gestart.

‘Dit najaar starten met de bouw’

Wethouder John van den Hoven is verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe museum. Hij is blij dat de spreekwoordelijke schop bijna de grond in kan: “Het harde werken van de architecten, het museumbestuur, projectleiding en alle andere betrokkenen wordt beloond. We hebben samen alles op alles gezet om voor Waalwijk een geweldig museum te realiseren. Ik ben trots op het voorstel dat we aan de gemeenteraad voor kunnen leggen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel starten we dit najaar nog met de bouw.”

Een impressie van het nieuwe Schoenenmuseum:

Beeld: Civic Architects