TOP

Ontwerpwedstrijd voor nieuwe schoenen tante Sidonia

Tante Sidonia, een van de vaste personages uit de Suske en Wiske-stripboeken, heeft nieuwe schoenen nodig. In het Coda Museum in Apeldoorn is momenteel een grote Suske en Wiske-tentoonstelling te zien. Het museum organiseert een ontwerpwedstrijd voor een nieuw paar schoenen voor tante Sidonia in maat 51.

Eind mei zal een door de jury gekozen selectie van de mooiste schoenen tentoongesteld worden. Bezoekers van de Suske en Wiske-tentoonstelling kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp. In september wordt de winnaar bekendgemaakt.
Het winnende ontwerp zal geproduceerd worden door VonJeanet Fashion Footwear, waarna de schoenen tentoongesteld zullen worden in het Coda Museum. Na de tentoonstelling mag de winnaar de schoenen mee naar huis nemen.
Jury

De jury bestaat uit Luc Morjaeu, de tekenaar van Studio Vandersteen; Liesel Swart, docent schoenontwerpen aan onder andere de Dutch Health Tec Academy; Michel Lakeman van VonJeanet Footwear Fashion en Désirée Baks- Lindeijer, bestuurslid Klub Lange Mensen en hoofdredacteur van XLLL.

Ontwerpers kunnen zich tot 31 mei inschrijven voor de wedstrijd.