TOP

Onderzoek naar faillissement Schoenenreus

Een aantal gedupeerden van het faillissement van Schoenenreus hebben Stichting Investigating Pre-Pack (IPP) opgericht. Dat meldt RetailNews.

Deze stichting onderzoekt wat er gebeurd is voordat Schoenenreus eind januari 2013 failliet werd verklaard. Volgens advocaat Joyce Middelkoop lijkt er sprake van een koude sanering.

Zo’n vijfhonderd van de 1500 werknemers raakten bij de doorstart van de schoenenketen hun baan kwijt. Het ontslag werd bekendgemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst in het Autotron op 24 januari. “Daar werden alfabetstickers uitgedeeld. Personeel met de letters A tot en met H werden bijna letterlijk de deur gewezen”, aldus de advocaat tegen RetailNews.

Vogelvrij
Volgens Middelkoop heeft Schoenenreus bij de doorstart geen enkel ‘wettelijk kader’ toegepast. “Als dit door de beugel kan, dan zijn alle debiteuren en werknemers vogelvrij. Dan zijn alle waarden en normen die wij kennen van tafel”, zegt ze.

Persoonlijk aansprakelijk
Andere gedupeerden, die het onderzoek naar ‘onrechtmatig handelen van het bestuur van Schoenenreus’ kunnen ondersteunen, worden opgeroepen zich bij de stichting te melden. “Als blijkt dat er sprake is geweest van een koude sanering, zullen wij bestuursleden persoonlijk aansprakelijk stellen en de schade op hen proberen te verhalen”, aldus Middelkoop.