TOP

Omzetherstel schoenen- en kledingwinkels zet door in september

Het omzetherstel van schoenen- en kledingwinkels zet door in september. De branches plussen voor de zevende maand op rij, al liggen de cijfers van september nog wel onder het niveau van voor de coronacrisis.

Foto: Orna Wachman via Pixabay

Schoenen- en lederwarenwinkels zetten afgelopen september 3,3 procent meer om dan in september 2020, meldt het CBS. Kledingzaken zagen de omzet met 9,3 procent toenemen. De sectoren plussen voor de zevende maand op rij, al zwakt de groei (of beter gezegd: het herstel) wel af: in augustus noteerden de schoenen- en modebranche nog stijgingen van respectievelijk 12 en 22,4 procent. Ondanks de recente toename zijn de consumentenbestedingen nog niet terug op het niveau van voor corona. De omzet van schoenen- en kledingwinkels was afgelopen september lager dan in september 2019.

Bron: CBS

Detailhandel terug op pre-corona niveau

De detailhandel als geheel pluste ook, met 4 procent. Ten opzichte van september 2019 was de omzet zelfs 11,6 procent hoger. Dat geldt ook voor de non-foodsector: die groeide met 3,5 procent ten opzichte van september 2020, en met 9 procent ten opzichte van september 2019.

Online kledingaanbieders plussen

Ook het online kanaal groeit nog steeds, afgelopen september met 10 procent. Webwinkels zagen hun inkomsten met 10,8 procent stijgen, multichannel winkeliers verkochten online 9 procent meer. Kledingaanbieders zagen vorige maand de grootste toename in de online verkopen: 17,2 procent, tegen 20,7 procent in augustus 2021.

Bron: CBS