TOP

Omzet schoenenzaken daalt fors in augustus 2019


De omzet van schoenen- en lederwarenwinkels is in augustus 2019 met 5,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Beeld: Pxhere

In augustus 2019 heeft de schoenenbranche een forse omzetdaling genoteerd, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Winkels in schoenen en lederwaren zette 5,8 procent minder om dan dezelfde periode vorig jaar. Bij kledingwinkels ging het niet veel beter met 4,7 procent minder omzet dan in augustus 2018.

Volledige detailhandel

De volledige detailhandel zette in augustus 3 procent meer om dan vorig jaar. Het verkoopvolume was 0,8 procent hoger. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in augustus. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,9 procent hoger dan in augustus 2018.

Online omzet

De online omzet was in augustus 2019 13,9 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (pure players) hebben 10,5 procent meer omgezet. De omzet van multi-channelers groeide met 19,5 procent.