TOP

Omoda opent kantoor in Amsterdam-Noord

Omoda opereert sinds deze week niet meer alleen vanuit Zierikzee. De Zeeuwse mode- en schoenenretailer heeft een tweede kantoor geopend in Amsterdam.

Foto’s: Omoda

Omoda strijkt neer aan de Asterweg 20 in Amsterdam-Noord, in een pand waar verschillende creatieve bedrijven zitten. Het kantoor is in november verbouwd om dezelfde uitstraling en sfeer als het Zeeuwse hoofdkantoor te krijgen, en wordt in gebruik genomen zodra de coronamaatregelen worden versoepeld.

Talent uit de regio

Reden voor de uitbreiding is de aanhoudende groei. “We hebben serieuze groeiambities en nemen steeds meer collega’s uit de randstad aan”, vertelt COO Jan Baan in een persbericht. De retailer wil deze medewerkers een kantoorruimte in de buurt bieden én nieuw talent uit de regio aantrekken. “Rondom Amsterdam vinden we bijvoorbeeld developers, conversiespecialisten, data-analisten en marketeers met wie we verder kunnen groeien”, vult e-commercemanager Ewoud Frielink aan. “Ook sluit het internationale karakter van Amsterdam – de stad van de expats – goed aan bij collega’s die uit het buitenland komen en de internationalisering van onze online shops.”

Lees ook: de online fashionmarkt is overvol, toch ziet Omoda kansen. ‘We denken dat we een verschil kunnen maken.’

Thuisbasis in Zeeland

Omoda is niet de enige werkgever die met oog op zijn medewerkers voor een centraal gelegen locatie kiest; de Termeer Group (Manfield, Sacha, Sissy-Boy) maakte vorige week bekend om diezelfde reden van Tilburg naar Den Bosch te verhuizen. Maar de thuisbasis van de retailer blijft op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, waar oprichtersfamilie Verton in 1875 een schoenmakerij begon. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zitten sinds 2014 aan de rand van Zierikzee, de stad waar Omoda (toen nog Verton Schoenen) in 1961 zijn eerste winkel opende.

Boven en beneden: binnenkijken in het nieuwe kantoor van Omoda in Amsterdam-Noord.